Rose zoekt een baasje!

Naam: Rose
Geslacht: Teef
Leeftijd: 6 jaar
Gewicht: 10 kg
Formaat:
Small, 35 cm hoog.
Ras: Roemeense kruising
Sociaal: Ja
Zindelijk: Ja
Loopt aan de riem:
Ja Kan met kinderen: Ja, vanaf 12 jaar mits ervaren met honden.
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan mee in de auto: Ja
Kan even alleen zijn los/in bench: Ja, beide.
Gevaccineerd: Ja
Ontwormt /ontvlooit: Ja
Ge-chipt: Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja

Karakter:
Rose is een echte Roemeense prinses! Niet alleen qua looks, ook qua doen en laten. Ze is loyaal aan haar baas en een kroeler.
Ze gaat graag mee op pad voor een lekkere wandeling en heeft geen problemen met autoritjes.
Haar temperament is te omschrijven als rustig tot gemiddeld. In huis is ze rustig, buiten vindt ze het leuk om af en toe een sprintje te trekken tussen het snuffelen door. Binnenshuis speelt ze graag met een knuffeltje of een piepbal die ze je komt brengen en deze laat ze ook netjes los. Ze ligt graag bij de baas op de bank maar weet dat dit alleen is toegestaan op commando. Wil je haar niet op de bank is dat dus geen probleem!
Aan de lijn loopt ze goed mee en trekt niet, focust goed op de baas en loopt netjes links.
Ze kent de commando’s zit, blijf, op, hier, los, plaats en heeft aan een “nee” genoeg bij ongewenst gedrag.
Met andere honden kan Rose overweg mits zij respect voor haar persoonlijke ruimte hebben. In het eerste contact met soortgenoten kijkt ze even de kat uit de boom. Opdringerige of erg enthousiaste honden is ze niet van gecharmeerd en dat laat ze ook merken.
Rose wordt bij voorkeur geplaatst bij mensen zonder kinderen.
Eventueel kan zij in een gezin met een 12+ kind(eren) welke goed met honden kan omgaan worden geplaatst. Dit omdat zij niet van de drukte en onberekenbaarheid van jonge kinderen is gediend.
Rose is een hondje wat behoefte heeft aan structuur en duidelijkheid. Ze heeft een baasje nodig die niet alleen maar troetelt en tuttelt maar die ook consequent is en goed leiding kan geven, dat geeft haar zekerheid wanneer ze dit zelf mist.
Na gewenning aan de omgeving, binding aan de baas en training (ze is goed trainbaar met koekjes) kan Rose prima loslopen, wel is ze angstig bij onweer, vuurwerk en schoten dus daar dient rekening mee te worden gehouden.
Bij het gastgezin verblijft ze in een roedel met 3 andere honden wat uitstekend verloopt.
Ze zou bij een andere stabiele kalme hond geplaatst kunnen worden als de adoptant bereid is om dit in het begin dit goed te begeleiden. Als enige hond zijn is voor haar ook helemaal prima overigens.
Rose kan enkele uurtjes alleen blijven zowel in de bench als los in huis, ze sloopt niet.

Kortom; Rose is een super leuk en zacht hondje die veel liefde en gezelschap te geven heeft aan een baas die weet hoe je met honden moet omgaan en zelfverzekerd is.

Rose verblijft bij haar gastgezin in Oosterbeek.
Heeft u interesse om Rose te adopteren stuur dan een berichtje met wat persoonlijke informatie en uw ervaring met honden middels het contactformulier op de website.

Rose wordt geplaatst na een positieve intake, kennismaking(en), huisbezoek en onder contract.
Kandidaten die enkel reageren met vragen omtrent de adoptiebijdrage worden niet serieus genomen.